top of page

8 padomi, lai kāzu video izdotos skaists un neaizmirstams


Kas veido skaistu un neaizmirstamu kāzu video? Četru gadu pieredzes laikā esmu uzkrājusi dažus knifiņus, kas palīdz kāzu video pārtapt no dienas atskata uz kaut ko pavisam maģisku. Un šī maģija slēpjas detaļās, kā arī labā sadarbībā gan starp video filmētāju, gan pāri, gan arī kāzu fotogrāfu.


Ievērojot šos 10 padomus varēsi ar mierīgu sirdi paļauties, ka kāzu video būs tiešām iespaidīgs un atmiņā paliekošs.



1. Izslēdz mākslīgo apgaismojumu

Mirkļos, kad tas iespējams, izvēlies dabisko apgaismojumu. Rīta pucēšanās vislabāk izskatās dienas gaismā, blakus lielam logam. Kādēļ tā? Mākslīgais apgaismojums bieži vien veido oranžu ādas nokrāsu, kā arī neglaimojošas ēnas. Jūsu fotogrāfs noteikti piekritīs, ka dabiskais apgaismojums ne tikai izskatīsies labāk, bet ļaus iegūt arī mākslinieciskus kadrus.



2. Izvēlies pareizo telpu

Papildinot pirmo punktu, gribu minēt, ka svarīgs ir ne tikai apgaismojus, bet arī vide. Rīta gatavošanās procesam izvēlies telpas ar dabisko apgaismojumu un pārliecinies, ka tās ir pienācīgi iekārtotas un fona nav nekā lieka, piemēram, dažādi maisiņi, somas, nomesti apģērba gabali un tamlīdzīgi. Tāpat ir svarīgi, ka novieto sevi uzmanības centrā. Jā, piekrītu, iespējams sākumā nedaudz mulsīsi, taču apsolu, ka tas ir tā vērts. Video un bildes izskatīsies brīnišķīgi.



3. Ziedlapiņu lietus

Pēdējos gados arvien populārāks kļūst ziedlapiņu lietus, ar ko jūs abus pēc ceremonijas apber viesi. Tas ir ne tikai skaisti, bet arī dabai draudzīgi. Jo lielākas ziedu lapiņas, jo lēnāk un graciozāk tās piezemēsies.



4. Fotosesija zelta stundā

Ja iespējams, ieplānojiet foto/video sesiju mirklī, kamēr riet saule, kamēr gaisma ir silta un skaista. Šis brīdis paskrien ātri, tāpēc noteikti pārliecinies, cikos plānots saulriets un stundu pirms tā ieplāno mazo tikšanos ar video operatoru un fotogrāfu. Lai gan vakarpusē jau jutīsieties noguruši un atslābuši, es apsolu, ka ir tā vērts ļaut filmētājam un fotogrāfam sevi vēl nedaudz “pamocīt”.



5. Ļaujies procesam

Fotosesiju laikā gan fotogrāfs, gan kāzu filmētājs lūgs jums abiem apskauties, padejot un mīļi apčubināt vienam otru. Lai gan to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt, mēģiniet aizmirst par kamerām. Pilnībā uzticieties savam video operatoram un fotogrāfam, un atceraties, ka mūsu kopīgais mēŗkis ir radīt skaistas un maģiskas atmiņas un mēs noteikti neliksim jums izskatīties slikti vai neveikli. Esmu pamanījusi to, ka cilvēki vislabāk izskatās tieši tad, kad viņi ir brīvi un jūtas labi.



6. Nesteidzies

Kad ceremonijas laikā dodies pie sava līgavaiņa, atceries nesteigties. Šis ir svarīgs mirklis, kuru iestudēt un ottreiz atkārtot vairs nevarēsim. Lai paspējam noķert šo mirkli kāzu filmā un fotogrāfijās, dodies pie altāra nesteidzīgi.

Nesteidzieties arī ar pirmo skūpstu ceremonijas gaitā. Nereti gadās, ka pāris ir nedaudz satraucies un pirmais skūpsts ir drīzāk pirmā mazā bučiņa. Tas ir saprotami, taču, lai videogrāfs un fotogrāfs paspēj to iemūžināt, skūpsta laikā mēģiniet galvā noskaitīt līdz 3.



7. Ja plānots kāds pārsteigums vai svarīgs notikums, pastāsti par to savam kāzu videogrāfam jau laikus

Mēs diemžēl nevaram būt visur vienlaikus. Ja vēlaties, lai tiktu iemūžināts kaut kas svarīgs, informējiet par to savu kāzu videogrāfu. Iespējams, ka mirklī, kad Tava vecmāmiņa uzsauc emocionālu tostu, Tavs filmētājs aizrāvies ar dekorāciju filmēšanu, to nemana. Gadījumā, ja kādu pārsteigumu plāno jūsu vedēji vai draugi, lūdz viņiem, lai arī par to pastāsta videogrāfam un fotogrāfam. Apsolu, ka par šo pārsteigumu noteikti neizpļāpāsimies!



8. Izbaudiet savu dienu!

Atziņa, kas nākusi no pāriem, ko šo gadu laikā esmu satikusi ir, ka ir svarīgi, lai šī diena ir tieši tāda, kādu jūs to vēlaties. Nerīkojiet to vecākiem vai vecvecākiem. Protams, ir forši iekļaut kādu tradīciju un pārnest jauno sievu pār tiltu, taču noteikti nav nepieciešams šķērsot septiņus tiltus, izbraukt caur 5 vārdiem, rīkot līgavas zagšanu un mest pušķi lai laulība būtu laimīga. Kā prioritāti izvēlaties aktivitātes, ko jūs patiešām vēlaties. Ja gribat izbraukt ar motorlaivu vai lidmašīnu - noteikti to dariet! Ja jūs gribat klusu un mierīgu ceremoniju, un pamatīgu ballīti ar dzīvo mūziku - aiziet! Ja negribi mest pušķi un vēlies to saglabāt pati sev - super! Tas, cik ļoti izbaudīsiet savas kāzas ļoti redzami atspoguļosies gan video, gan bildēs. Atcerieties, ka šī ir diena par jums!


Lai mierīga un izdevusies kāzu plānošana!


bottom of page